Diodella

Wat te doen tegen haaruitval?

Wat te doen tegen haaruitval?

Wat te doen tegen haaruitval?

Dat we dagelijks honderden haren verliezen is zeker geen mythe. Maar wanneer ontstaat er paniek? Als je je haar ziet verdunnen, of plukken haar in je douche terugvindt, spreken we van haaruitval.

Haaruitval is voor niemand prettig. Maar door wat ontstaat haaruitval? En heeft dit te maken met stress, temperaturen of de producten die je gebruikt? Wij leggen je in deze blog uit hoe jij haaruitval tegengaat.  

Oorzaken van haarverlies

Bij haaruitval zien we vaak pas na twee jaar veranderingen in het haar. Je haar wordt dunner en groeit langzamer doordat je minder snel haar aanmaakt. Hier bespreken we de meest voorkomende oorzaken van haarverlies:

           Stress

Stress heeft een grote invloed op onze lichaam en gezondheid. Het stresshormoon cortisol werkt vaak overuren om je lichaam stabiel te houden. Dit heeft een grote invloed op de regulering van je haarzakjes. Dit vermoeilijk de groei van de haarzakjes en stimuleert achteraf haaruitval.

           Leeftijd

Vaak is haaruitval te wijten aan je leeftijd. Naarmate hoe ouder je wordt, hoe dunner, korter en lichter het haar wordt. Ook sterven er geleidelijk meer haarzakjes af. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van haarzakjes vermoeilijkt wordt. Ook is de kans op haaruitval op leeftijd vaak genetisch bepaald.

           Hormonen

Ook hormonen spelen een grote rol bij het verliezen van haar. Veel vrouwen hebben hier last van door de invloed van oestrogeen op de haargroei. De oestrogeenspiegel neemt af tijdens de overgang, waardoor haarverlies vaak voorkomt.

        Warme temperaturen

Vaak merken we dat ons haarverlies tijdens en vlak na de zomer het grootst is. Maar dit is niet toevallig: haarverlies is namelijk heel seizoensgebonden. Onderzoekers ondervonden een kleine piek in de lente. En in de laatste weken van de winter waren er het minste klachten rond haarverlies. Het aantal uren in de zon hebben ook een invloed. Maar hier is nog onvoldoende bewijs voor om dit met zekerheid te zeggen.

Diodella: dé oplossing tegen haaruitval

Er zijn veel manier om haarverlies tegen te gaan. Naast de honderden verzorgingsproducten bestaan er ook vitamines. Er zijn verschillende vitamines én mineralen die een positieve invloed hebben op de haargroei en kwaliteit van het haar. Vaak krijg je deze vitamines al via je voeding.

Maar, Diodella staat weer paraat om jouw zelfzekerheid een pep te geven. Uit onze verschillende verzorgingen bieden we ook haarverzorging aan: de XL hair!

De XL hair is een hairbooster die jouw haarfollikels lokaal voedt en (re)activeert. De XL hair stopt de haaruitval binnen 3 maanden en stimuleert zo nieuwe haargroei. Wist je dat onze XL hair zowel voor mannen als vrouwen is?          

Hoe wordt onze XL hair aangebracht?

XL Hair wordt aangebracht via microneedling. Dit bevordert de microcirculatie oftewel doorbloeding van je hoofdhuid. Een slechte doorbloeding is namelijk één van de oorzaken van haaruitval. Door een betere doorbloeding en voedingen worden de haarfollikels gestimuleerd. Zo onstaat er nieuwe haargroei en gaan de haren niet meer uitvallen.

Deze kuur telt minstens 6 behandeling voor mannen en 8 behandeling voor vrouwen. Met een interval van 1-2 weken. Let er wel op dat er nog haarfollikels aanwezig moeten zijn. Na een geboekte intake geven we jou een analyse van het hoofdhuid en informeren we je over de behandeling. Kom naar deze intake met proper haar.

Een opsomming van XL hair

👉Stopt haaruitval

👉Stimuleert nieuwe haargroei

👉Voedt en activeert de haarfollikels

👉En nog veel meer!

Help! De behandeling werken niet

Als geen enkele behandeling werkt is het mogelijk dat jouw haarverlies te wijten is aan een onderliggend gezondheidsprobleem. Een afwijking aan je schildklier is hier een voorbeeld van. Samen met je huisarts bespreek je de oplossingen. Hij/zij kan je eventueel nog doorverwijzen naar een tricholoog (haarspecialist). Hier laat je een uitgebreide haaranalyse doen om de oorzaken van jouw haarverlies concreet te achterhalen. 

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella