Diodella

Tips om droog en beschadigd haar te voorkomen

Tips om droog en beschadigd haar te voorkomen

Tips om droog en beschadigd haar te voorkomen

“Droog en beschadigd” zijn zeker geen woorden die inspireren tot ”hairgoals”. Helaas is het vaak een professionele stylist die je wijst op hoeveel schade er aan je haar is vooraleer je het probleem aanpakt. Het goede nieuws is dat het een veelvoorkomend probleem is dat verholpen kan worden. In dit artikel geven we je een paar haarverzorging tips rond hoe je jouw haar kan herstellen, haaruitval kan voorkomen en wat je kan doen om in de toekomst gezonde en glanzende lokken te houden.

Wat is haarbeschadiging precies?

Haarbeschadiging verwijst meestal naar de beschadiging van de buitenste laag van het haar of de cuticula. De cuticula opent zich en maakt de haarschacht vatbaar voor meer schade. Haar dat beschadigd is kan er als volgt uitzien en aanvoelen:

👉 Kroeshaar
👉 Haaruitval
👉 Droog
👉 Warrig
👉 Broos
👉 Onhandelbaar
👉 Ruw
👉 Futloos

Zelfs als je veel voorzorgsmaatregelen neemt - zoals regelmatig haarmaskers gebruiken en meer tijd nemen tussen kleurbeurten - kan je haar op een bepaald moment toch tekenen van beschadiging vertonen door dagelijkse slijtage. Sommige van de meest onwaarschijnlijke oorzaken van haarbeschadiging (denk aan paardenstaarten en stressvolle levensgebeurtenissen) kunnen een serieuze tol eisen. Als je naast haaruitval merkt dat je haar glans, vochtigheid of dichtheid mist, is het misschien tijd om naar een oplossing te werken.

Verbeter je haarborstel skills

Je hebt misschien gehoord dat ‘je haar 100 keer per dag borstelen’ deel uitmaakt van een gezonde haarverzorgingsroutine, maar dat is niet meer dan een haarmythe. In werkelijkheid kan teveel borstelen de haarschachten ernstig beschadigen. Dit is vooral het geval bij het borstelen van vochtig haar, omdat het dan het meest elastisch is en dus eerder zal breken. In plaats daarvan is het aan te raden om na het douchen een conditioner op nat haar aan te brengen. Gebruik een kam met brede tanden om de conditioner zachtjes door je lokken te kammen en ze te ontwarren. Vermijd ook de hele dag door je haar te borstelen, met klitten als enige uitzondering.

Investeer in goede haarbandjes

Hoe handig haarbandjes ook zijn, ze hebben de neiging om aan de hoofdhuid en de follikels te trekken, wat tractiealopecia kan veroorzaken. Dat is de reden waarom je soms merkt dat er plukken uitvallen telkens je het elastiekje losmaakt. Om dit te voorkomen, kun je proberen je haar vaker los te dragen.

Bescherm je haar tegen chloor + zout water

Hoewel het leuk en verfrissend is, is het geen geheim dat chloor en zout water ook ongelooflijk ruw zijn voor je haarlokken. Nu, we zouden nooit aanraden om je volgende strandvakantie over te slaan (dat heb je verdiend!). Maar dat betekent niet dat je met beschadigd haar moet leven. Spoel daarom het oceaan-/zwembadwater onmiddellijk uit je lokken. Breng vervolgens een deep conditioning behandeling aan, die helpt om een beschermende barrière rond de haarschachten te vormen en vocht in te sluiten voor een extra dosis schadepreventie.

Weg met je badhanddoek

We raden je aan om geen harde katoenen handdoek te gebruiken. Deze kan wrijving veroorzaken, wat kan leiden tot pluizig haar en haarbreuk. Kies in plaats daarvan voor een pluche microvezel handdoek of een katoenen T-shirt. Beide stoffen zijn niet alleen zachter en milder voor je lokken, maar ook speciaal ontworpen om je haar sneller te laten drogen.

Niet vergeten!

Droog en beschadigd haar kan haaruitval veroorzaken. Boek daarom bij Diodella Laser & Skin Clinic een afspraak voor een XL Hair behandeling!

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella