Diodella

Exfolieer je huid naar een stralende huid

Exfolieer je huid naar een stralende huid

  Exfolieer je huid naar een stralende huid

  Wil jij graag een natuurlijke glow? Dan hebben wij de gouden tip voor jou: exfoliëren. Maar wat is nu exfoliëren en waarom is het een aanrader? Wij vertellen je hier graag meer over. 

  Het exfoliëren of met andere woorden peelen van de huid: dit is simpelweg een handeling waarbij je dode huidcellen verwijdert en nieuwe cel vernieuwing stimuleert, zodat zich een prachtig, nieuw velletje kan openbaren. 

  Van een rijpe huid met rimpeltjes tot een acne-gevoelige huid, simpelweg onzuiverheden op zijn tijd of veel pigmentatie in het gezicht door overmatige blootstelling aan de zon: bijna elk huidprobleem verbetert door exfoliëren. Elke huidtype heeft een andere soort exfoliant nodig. Ook worden andere producten beter opgenomen nadat je je huid hebt geëxfolieerd.  

  Het is belangrijk om te weten welke exfoliant bij jouw huidtype past voor je begint met exfoliëren. Er zijn twee exfolianten waarmee je je huid kunt exfoliëren. De eerste is een exfoliant op basis van glycolzuur, deze vervaagt oppervlakkige pigmentatie en fijne lijntjes, waardoor je een mooie egale teint krijgt. De tweede is een exfoliant met salicylzuur, deze verwijdert dode huidcellen en lost talg op, waardoor puistjes en mee-eters tot diep in de poriën worden gereinigd. Is dus aan te raden als je last hebt van puistjes, roodheid of een gevoelige huid. 

  Omdat alle reinigers voldoen aan verschillende eisen, kunnen niet ze gebruikt worden bij alle huidtypes. Ben jij benieuwd welke exfoliant geschikt is voor jouw huidtype? Lees onze blogspost ‘Reinig jij jouw huid dagelijks?’.  

  HM

  Hannah Mills

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief

  Diodella