Diodella

De invloed van vitamines op de gezondheid van de huid

De invloed van vitamines op de gezondheid van de huid

De invloed van vitamines op de gezondheid van de huid

Elke vitamine heeft een ander belang voor onze huid en de vitamines die we uit verschillende voedingen zullen halen, tonen duidelijk het effect tussen voeding en een gezonde huid.

A Vitamine

Vitamine A of retinol is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit in dierlijke producten, zoals vlees en vleeswaren, zuivelproducten, vis en eidooier. Daarnaast zit het als toevoeging in margarine, halvarine en bak- en braadproducten.

Vitamine B

Vitamine B kent acht verschillende varianten en deze hebben allemaal een andere functie en voordelen voor het lichaam, zoals het bevorderen van een stralende huid en het voorkomen van geheugenverlies of migraine. Vitamine B3 en vitamine B5 de belangrijkste vitaminen voor de huid.

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de huid volume krijgt en beschermt de huid tegen huidveroudering. Ook zorgt het ervoor dat UV-straling mede wordt tegengegaan en dat de zichtbaarheid van pigmentvlekken wordt vermindert.

Vitamine D 

Vitamine D helpt bij het reguleren van de vetten in de huid. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot een verstoorde talgproductie of een droge huid. 

Vitamine E

Vitamine E versterkt de huidbarrière en beschermt je huid mede tegen beschadiging door UV-straling. 

Waarom is voeding belangrijk voor een gezonde huid

Gebalanceerde voeding is een must voor een gezonde huid, maar water is ook erg belangrijk! Voor een goede afvoering van de afvalstoffen zal u 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezond en stralend huid.

Bekijk Diodella voor langdurig glanzend huid !

Vitamines spelen een grote rol voor een gezond en glanzend huid. Diodella zorgt voor een langdurig zorg. Ook bieden we verschillende huidbehandeling aan. Met ons sectorale ervaring staat u garant voor een topservice tegen gunstige prijzen.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella