Diodella

Volg deze volgorde voor de beste skincare routine!

Volg deze volgorde voor de beste skincare routine!

We vragen ons allemaal wel af of we juist bezig zijn met onze skincare routine. Soms weten we ook geen weet bij de tientallen producten die wij in onze kast of op onze favoriete onlineshop terugvinden. Maar maak je geen zorgen, je hoeft heus geen tientallen producten te gebruiken. Ook bestaan er geen wondermiddelen! Wat de verpakkingen soms beloven: rimpels en onzuiverheden verdwijnen niet meteen. Maar, met een goede routine zorg je er wel voor dat je je huid in optimale conditie brengt. Zo is je gezicht elke dag fris en stralend!

De producten van IMAGE skincare zijn bij professionals verkrijgbaar. Met het gedachte dat huidverbetering ontstaat door natuurlijke producten, weet je dus zeker dat je producten krijgt zonder onnodige toevoegingen.

Waarom de volgorde van een skincare routine belangrijk is

Volgens veel dermatologen zorgt de volgorde waarin je je producten aanbrengt op je huid de voordelen van elk product ten volle benut. Wanneer je producten goed aanbrengt in de juiste volgorde, is vaak maar een klein beetje van het product noodzakelijk. Het gaat immers om kwaliteit, niet kwantiteit. Als je de producte niet in de juiste volgorde aanbrengt, zul je niet de beste resultaten van je huidverzorgingsritueel zien.

Een gemakkelijke vuistregel is om je producten aan te brengen met de dunste consistentie naar de dikste. Of beter gezegd: van vloeibaar naar crème.

Stap voor stap de beste skincare routine

1) Reiniging

Elke ochtend en avond is het belangrijk om je gezicht een heerlijke reiniging te geven. We willen natuurlijk vermijden dat er vuil of make-up achterblijft en doorsijpelt tot in de huid. Daarom is het goed om twee keer per dag je gezicht te wassen met warm water en achteraf een reiniger aan te brengen. Reinig dus eerst je gezicht met de Hydrating Facial Cleanser van IMAGE skincare! Deze is een zeer milde cleanser die dagelijks effectief de huid reinigt en alle make-up verwijdert. En nog beter: hij is geschikt voor een gevoelige huid! Gebruik deze tweedagelijks en geniet van een gezonde, stralende huid.

2) Exfoliant

De tweede stap geeft je huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien! En het doet nog meer:

  • Houdt vocht vast
  • Voorkomt verstoppingen van de talgklieren: puistjes krijgen zo minder kans
  • Glycolzuur kan mogelijks de kans op huidkanker verminderen
  • Pigmentvlekken verminderen
  • Vorming van collageen stimuleren

Probeer dus deze stap zeker toe te voegen aan je routine! Met de foaming gel cleanser van IMAGE skincare ben je zeker dat de exfoliatie overmatig talg verwijdert en exfoliatie op dode huidcellen plaatst. Ideaal voor mensen met acné, vette huid of zelfs beginnende huidveroudering.

3) Toners

Veel mensen kiezen ervoor om toners over te slaan, omdat er vaak van uitgegaan wordt dat de meeste toners hard zijn en de huid irriteren. Maar gelukkig is dat niet meer het geval! Toners hebben verschillende doelen: bijvoorbeeld het afgeven van antioxidanten en vitamine B-derivaten. Elk type toner is ook bedoeld voor een ander huidprobleem. Het is dus belangrijk om het juiste type te gebruiken voor een optimale werking!

4) Serum(s)

Serums zijn geconcentreerde behandelingen met veel voedingsstoffen die specifieke problemen aanpakken. Het is dus beter om ze zo dicht mogelijk bij de huid te houden!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende serums op de markt. Voor overdag raden veel dermatologen een antioxiderende serum aan die verschillende voordelen biedt. Deze voordelen gaan van het afnemen van ontstekingsreacties tot het neutraliseren van schade door UV-stralen. De lijst is eindeloos! IMAGE skincare biedt veel verschillende serums aan. Van anti-aging tot zonbeschadiging, je vindt ze allemaal!

5) Oogcrème

Om de ooglidhuid zo gezond en dik mogelijk te houden is het van vitaal belang om vanaf je twintigste minstens elke avond een oogcrème aan te brengen. Zo verbeter je de huidkwaliteit en verliest de ooghuid later zijn soepelheid en gladheid niet. Consistentie is hierbij de sleutel. Bij regelmatig gebruik verbeteren we fijne lijntjes en voorkomen we collageenverlies! Maar, niets is magisch. Resultaten treden op na regelmatig gebruik. Verder is het ook belangrijk om de ogen te beschermen tegen UV-stralen. Dit kan door bijvoorbeeld een zonnebril te dragen bij zonnige dagen.

IMAGE skincare biedt verschillende oogverzorgingen aan. Van eye lifts en wrinkle smoothers, ze bieden allemaal een ideale oplossing tegen rimpels en fijne lijntjes onder de ogen. Verder zorgt het voor een frisse en jeugdige uitstraling.

6) Dagcrème/Moisturizers

Say it louder for the people in the back: Ja, iedereen heeft een vochtinbrengende crème nodig! Ook de mensen met een vette huid. Mensen hebben namelijk een extra hydratatie nodig na de zon of ruwe chemicaliën.

De beste tijd om een moisturizer aan te brengen is wanneer de huid nog vochtig is. Dus hoe sneller je je serum aanbrengt, hoe sneller je de nodige hydratatie aanbrengt doormiddel van een moisturizer. In het geval van een acne treatment, mag je die gebieden overslaan bij het aanbrengen van je moisturizer. Zo ben je zeker dat de moisturizer niet interfereert met de actieve ingrediënten in de spot treatment.

Bij IMAGE Skincare vind je een groot aanbod aan hydraterende dagcrèmes en nachtcrèmes. Ze zijn allemaal geschikt voor een gevoelige huid en zelfs bij aandoeningen zoals eczeem of rosacea. Veel dagcrèmes bevatten ook SPF voor een extra bescherming tegen de zon en een jonge uitstraling.

Ontdek ook zeker de Stem Cell Neck Lift crème! Dit verstevigt mee de verslapte huid in de hals en decolleté. Door de aanmaak van collageen verbetert het de elastine in de huid. Ontdek het hier!

7) Zonnecrème/SPF

Zonnecrème gebruik je best als laatste stap in je dagelijkse skincare routine. Door de dikke consistentie is het belangrijk om het aan te brengen na je moisturizer. Maar goed nieuws: veel moisturizers bevatten nu SPF. Dan heb je een twee in één behandeling. Zonnecrème voldoet aan alle hydratatiebehoeften en beschermt de huid tegelijkertijd.

Het is ook belangrijk om SPF aan te brengen tijdens te wintermaanden! Het hoeft buiten niet warm te zijn om je huid te beschadigen met UV-stralen.

IMAGE Skincare biedt veel moisturizers en zelfs tinted moisturizers aan die SPF bevatten. Van SPF30 tot SPF50, gegarandeerd een goede bescherming voor de huis dus!

Ziezo, nu heb jij dé ideale skincare routine om dagdagelijks van een gezonde en gladde huid te profiteren! Heel het Diodella-team staat dagelijks paraat om haar klanten de beste advies te geven rond een gezonde huid. Graag meer informatie? Maak snel en gemakkelijk je afspraak online! We zien je graag verschijnen.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella