Diodella

Vitamine K voor een mooie huid

Vitamine K voor een mooie huid

Één ding is zeker: vitamine K is écht onmisbaar! Of het nu gaat om een wondje je beter te voelen in sterke botten, of anti-aging, vitamine K doet het allemaal. Wil je meer weten over vitamine K? Lees dan zeker verder!

Wat is vitamine K?

Vitamine K bestaat uit twee soorten: vitamine K1 en vitamine K2. Beide stoffen hebben dezelfde werking maar K2 verdwijnt minder snel uit je lichaam. Vitamine K1 haal je volledig uit je voeding en zit bijvoorbeeld in spinazie of broccoli. Makkelijk te verkrijgen dus!

Vitamine K2 wordt gedeeltelijk door de bacteriën in je dikke darm aangemaakt. En de rest haal je uit je voeding zoals zuivelproducten en granen. Vitamine K2 wordt ook beter door ons lichaam opgenomen en levert zo de grootste bijdrage aan onze vitamine K-opname!

De gezondheidsvoordelen van Vitamine K

Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en de instandhouding van sterke botten. Een dagelijkse hoeveelheid van 75 microgram per dag draagt zeker bij aan een goede gezondheid. Eet je gevarieerd? Dan krijg je in principe voldoende vitamine K binnen. Maar voor mensen die bijvoorbeeld langdurig antibiotica slikken is er een kans op vitamine K-tekort. Probeer dit dan zeker op te lossen door goed op je voeding te letten. Eet daarom voldoende groente, zuivelproducten, granen en vlees.

Vermoed je dat je toch een vitamine K-tekort hebt? Bekijk dan of je volgende symptomen hebt:

 • Veel blauwe plekken
 • Zwakke botten
 • Hevig bloedverlies tijdens menstruatie
 • Wondjes die lang blijven nabloeden
 • Spontane bloedingen (bloedneuzen, tandvleesbloedingen)

In welke voedingen zit vitamine K?

Vitamine K1 is te verkrijgen door een heleboel voeding. Het zit vooral in groene groenten zoals spinazie maar is ook te vinden in plantaardige producten zoals margarine of boter. En ook in alledaagse producten zoals brood en fruit!

Zie hieronder een aantal voorbeelden van voedingsmiddelen die vitamine K bevatten:

 • Boerenkool
 • Spinazie
 • Kaas
 • Rundsvlees
 • Brood
 • Broccoli

Kan je teveel vitamine K binnenkrijgen?

Er bestaan geen nadelige effecten van teveel vitamine K binnenkrijgen. Dit geldt voor zowel voedingsmiddelen als supplementen. Alleen bij het nemen van bloedverdunners en antistollingsmiddelen wordt er geadviseerd om uit te kijken met het slikken van supplementen.

Een mooie huid door vitamine K

Last van alledaagse huidproblemen zoals donkere kringen, wallen en rimpels? Dan is de VITAL C - Hydrating Eye Recovery Gel van IMAGE Skincare een must!

De gevoelige huid rond de ogen verdient vaak wat extra aandacht. Breng daarom wat extra vitamine K in je huid door dit product toe te voegen aan je dagelijkse routine. Het geeft gevoelige huid een extra boost, ’s ochtends en ’s avonds!

Vitamine K zorgt voor een frisse en jeugdige oogopslag. Daarom zeggen we ook meteen ‘bye bye’ tegen wallen en rimpels. De haarvaatjes worden versterkt door de plantenextract en de donkere kringen worden verminderd.

Deze hydraterende gel bevat ook nog eens een hoge concentratie aan vitamine C, gepaard met een mix van voedende antioxidanten. Dit helpt de afbraak van collageen tegen te gaan en geeft een intense hydratatie. Deze unieke combinatie zotgt ervoor dat jouw huid een anti-aging powerhous wordt! Meer ontdekken? Bekijk dit product zeker eens op onze webshop.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella