Diodella

Stap Voor Stap Huidverzorging

Stap Voor Stap Huidverzorging

Stap Voor Stap Huidverzorging

Dagelijkse Gezichtsverzorging 

Een mooie huid is niet enkel een kwestie van DNA, je dagelijkse gewoonten hebben een grote invloed op wat je in de spiegel ziet. Maar afhankelijk van welke productreviews je leest of welke artsen je raadpleegt, zijn er duizelingwekkend veel meningen over alles. Van hoe je je huid moet hydrateren tot hoe je jezelf moet beschermen tegen UV-stralen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om keuzes te maken in je skincare routine of zelfs überhaupt te beginnen aan skincare routine zelf. Lees daarom snel verder hoe jij aan jouw persoonlijke skincare routine kan beginnen, wij gidsen je erdoor!

Maar eerst...

Voor je begint met je skincare-journey, hou je best in het achterhoofd dat een Hydrafacial behandeling de beste eerste stap is naar een gezonde huid. Een Hydrafacial is een niet-invasieve en pijnloze gelaatsbehandeling die gekozen wordt door de beste huidklinieken en schoonheidssalons over héél de wereld. De behandeling is een combinatie van hydradermabrasie en fruitzuurpeeling, waarbij de huid eerst intens gereinigd en vrijgemaakt wordt van alle onzuiverheden. Achteraf wordt deze gevoed met anti-oxidanten, peptiden en hyaluronzuur. Dit is de beste behandeling om de huid gezonder te maken zodat de opname van actieve ingrediënten van de thuisproducten wordt verbeterd.

Reinigen Van Het Gezicht

Het lijkt misschien eenvoudig, maar je gezicht wassen kost tijd en aandacht. Als je het op de juiste manier doet, kan dat het verschil maken tussen een stralende huid en een acne-uitbraak.

Velen denken dat je je gezicht alleen hoeft te wassen om make-up te verwijderen of als het er vies uitziet. In werkelijkheid wordt aangeraden om je gezicht twee keer per dag te wassen. Maar het aantal keren dat je je gezicht wast, is misschien minder belangrijk dan hoe je het precies doet.

Ongeacht je huidtype, textuur of de staat van je huid momenteel, een reinigingsroutine doorgaan elke nacht opnieuw is bijzonder belangrijk. Het verwijderen van make-up, vuil en viezigheid van de dag helpt de huid voor te bereiden op je huidverzorgingsroutine én ondersteunt de huid bij haar nachtelijke regeneratie- en vernieuwingsprocessen. Dus, klaar voor een schone start? Volg deze stappen!

  1. Verwijder eerst goed al je make-up
  2. Gebruik milde zeep om je gezicht te reinigen
  3. Gebruik lauw water
  4. Denk aan je hals en kaaklijn
  5. Droog deppen doe je met een zachte handdoek
  6. Eindig met een toner
  7. Vergeet niet te hydrateren

Naast het volgen van deze stappen is het ook handig om even te bekijken welke producten het best voldoen aan je noden. Zo is elke huid anders en heeft het ook ander soort producten nodig. Een vette huid en een droge huid hebben bijvoorbeeld een verschillend soort reinigingsproduct nodig.

Normale huid: Ook bij een normale huid helpt het reinigen je huid zo goed mogelijk te functioneren en er zo lang mogelijk jong en gezond uit te zien. Reinigers met een lotion textuur zijn het meest geschikt voor de normale huid. Wij raden hiervoor de volgende cleansers aan:

👉ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Cleanser
👉Vital C - Hydrating Facial Cleanser

Gecombineerde huid: Een gecombineerde huid heeft baat bij een reiniger die enerzijds de vette delen van je huid aanpakt, maar anderzijds mild is voor de drogere delen van je gelaat. Jouw beste keuze is een reiniger met een gel textuur of eentje die lichtjes opschuimt.

👉ILUMA - Intense Brightening Exfoliating Cleanser
👉Ormedic – Balancing Facial Cleanser

Vette huid: Een reiniger voor de vette huid zorgt ervoor dat alle overtollige talg wordt verwijderd, zonder dat je huid geïrriteerd geraakt. Je kan een vette huid best twee keer per dag reinigen zodat je geen puistjes krijgt door talgophoping. De volgende cleansers kalmeren de huid en verminderen onzuiverheden.

👉Ormedic – Balancing Facial Cleanser
👉Clear Cell – Calrifying Gel Cleanser

Droge huid: Als je een droge huid hebt, wil je niet dat je huid nog meer uitdroogt en je huid na het reinigen trekkerig aanvoelt. Een reiniger die speciaal ontwikkeld is voor je droge huid heeft een crème textuur en schuimt niet altijd op. Deze zorgt er voor dat je schone huid comfortabel aanvoelt.

👉Vital C - Hydrating Facial Cleanser
👉The MAX - Stem Cell Facial Cleanser

De Huid Beschermen Tegen De Zon.

Of het nu hartje winter is of midden juli, je moet je gezicht elke dag insmeren met zonnebrandcrème. Veel mensen gaan ervan uit dat je alleen op zonnige zomerdagen zonnebrandcrème moet gebruiken, maar dat moet eigenlijk het hele jaar door. Zelfs op koude, bewolkte dagen dringen de zonnestralen door de wolken heen, waardoor schadelijke UV-stralen de huid kunnen bereiken.

Je gezicht beschermen tegen de zon is een absolute must. We zouden willen dat een gigantische zonnehoed het antwoord was op al onze behoeften aan bescherming tegen de zon, maar helaas. Ze passen maar bij een beperkt aantal outfits en kunnen maar op bepaalde momenten gedragen worden. En je huid moet elk seizoen van het jaar worden beschermd, zelfs als je die dag niet van plan bent naar buiten te gaan.

Gelukkig voor ons, is het dragen van zonnebrandcrème op je gezicht gemakkelijk en kan het perfect worden geïntegreerd in je huidverzorgingsroutine. Als je je afvraagt waarom zonnebrandcrème voor je gezicht deel moet uitmaken van je routine; volgens deskundigen is het overslaan van zonnebrandcrème behoorlijk gevaarlijk voor je huid. UV-stralen van de zon kunnen verkleuring, fijne lijntjes en rimpels veroorzaken. Maar nog belangrijker is dat je door overmatige blootstelling aan UV-licht een enorm risico loopt op huidkanker.

Oke, dus welke producten gebruik je dan om je huid te beschermen tegen die schadelijke UV-stralen?

Image skincare prevention+ producten zijn een ideale dagcrème met zonbescherming zoals:

Je kan de Image Skincare Prevention+ producten vinden via de Diodella Shop.

De Beste Anti-aging Huidverzorgingsroutine  

We weten niet hoe we de klok kunnen stopzetten, maar we kunnen je wel helpen met deze raad. Hoewel iedereen anders veroudert, gaat huidveroudering meestal gepaard met de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels, verlies van elasticiteit, ruwe textuur en verkleuring. Verschillende huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten kunnen helpen de tekenen van veroudering te vertragen.

Naarmate we ouder worden, breken collageen en elastine af in de huid, waardoor deze losser wordt en vatbaarder is voor rimpels. Blootstelling aan ultraviolet (UV) licht en bepaalde levensgewoonten, zoals roken en alcohol drinken, breken collageen verder af. Mensen die herhaaldelijk hun gezicht bewegen (bv. fronsen) hebben meer kans om permanente rimpels rond de ogen of op het voorhoofd te zien verschijnen.

Anti-aging huidverzorgingsproducten, zoals vochtinbrengende crèmes en serums, zullen veroudering nooit kunnen stoppen. Huidverzorging met actieve ingrediënten, zoals retinol en hyaluronzuur, kan echter wel de tekenen van veroudering vertragen en het uiterlijk van de huid verbeteren.

Huidverzorging Met Natuurlijke Producten

Natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten combineren essentiële vitaminen, plantaardige stoffen en mineralen die onze huid genezen en herstellen, zonder onze aarde te schaden.

Het is natuurlijk waard om te vermelden dat de producten van Diodella een hoge concentratie natuurlijke en innovatieve ingrediënten bevatten.

Waarom is huidverzorging met natuurlijke producten dan zoveel beter? In vergelijking met synthetische huidverzorgingsproducten zijn natuurlijke huidverzorgingsproducten veel veiliger.  Wanneer er bijvoorbeeld een lotion op de huid wordt aangebracht, zakken de ingrediënten die erin zitten langzaam in de bloedbaan. Van daaruit hebben ze een direct effect op veel van de lichaamsprocessen.

Als de ingrediënten gezond zijn, zullen ze gezonde effecten hebben. Als ze daarentegen schadelijk zijn, hebben ze nadelige gevolgen voor het lichaam. Dus door een natuurlijk huidverzorgingsproduct te gebruiken in plaats van een synthetisch, vermijd je eigenlijk alle negatieve gezondheidseffecten. Dit zorgt ervoor dat je je beter voelt en er beter uitziet.

Het Belang van Dagelijkse Huidverzorgingsroutine

Uiteindelijk is de verzorging van je huid gewoon persoonlijk. Draag je huid als een glanzende badge en behandel het goed. Sommige mensen gebruiken make-up om onvolkomenheden en huidonzekerheden te verbergen, maar waarom zou je make-up gebruiken om je huid te maskeren als je eerst kunt werken aan het genezen van je huid? Het vinden van de juiste producten en routine kan niet enkel leiden tot een gelukkiger en gezondere huid, maar ook tot een gelukkigere en gezonder jij.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella