Diodella

Probiotica in strijd tegen huidproblemen

Probiotica in strijd tegen huidproblemen

Probiotica in strijd tegen huidproblemen

Iedereen heeft wel eens gehoord of gebruik gemaakt van antibiotica, maar weinig mensen kennen probiotica. Laat ons even uitleggen wat probiotica zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor jou. Probiotica bestaan uit goede levende bacteriën en/of gisten die van nature in je lichaam leven. Je hebt voortdurend goede en slechte bacteriën in je lichaam. Als je een infectie krijgt, zijn er meer slechte bacteriën, waardoor je systeem uit balans raakt. Goede bacteriën helpen de extra slechte bacteriën te elimineren, waardoor het evenwicht wordt hersteld. Probiotica-supplementen zijn een manier om goede bacteriën aan je lichaam toe te voegen.

Wat is probiotica?

Probiotica zijn een combinatie van levende nuttige bacteriën en/of gisten die van nature in je lichaam leven. Bacteriën worden meestal negatief bekeken als iets dat je ziek maakt. Je hebt echter voortdurend twee soorten bacteriën in en op je lichaam - goede en slechte bacteriën. Probiotica bestaan uit goede bacteriën die helpen om je lichaam gezond te houden en goed te laten werken. Deze goede bacteriën helpen je op vele manieren, waaronder het bestrijden van slechte bacteriën als je er te veel van hebt, waardoor je je beter voelt.

Welke soorten probiotica zijn er?

Nu je meer weet over de werking van probiotica, is het tijd om drie veel voorkomende stammen uit te splitsen: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis en Leuconostoc mesenteroides. Natuurlijk is er al bewezen door verschillende onderzoeken dat er meer dan 500 verschillende soorten probiotica bestaan. Maar we zijn hier natuurlijk niet om jou een biologieles te geven, dus we houden het beknopt.

Voor- en nadelen van probiotica

Let’s get straight to the point. Wat kunnen probiotica voor je betekenen en waar hou je best rekening mee? Probiotica helpen bij:

👉Je huidproblemen aan te pakken
👉De bloeddruk te verlagen
👉Gaatjes te voorkomen
👉Verminderen van cholesterol
👉Je buik gelukkig te houden door je stoelgang gezond te houden
👉Je gelukkig te houden... daar beneden
👉Je luchtwegen

Maar het is niet enkel zonneschijn en regenbogen, probiotica kunnen ook:

👉Buikproblemen veroorzaken: Extra probiotica bij je voeding innemen kan bij sommige mensen gas, een opgeblazen gevoel en buikklachten veroorzaken.
👉Je bankrekening leegmaken: Hoewel het gemakkelijk en handig is, kan het innemen van probiotica behoorlijk duur worden. Kijk voor aanbiedingen bij groothandelaren en/of online.

Wat doet probiotica voor je huid?

Je zal wel blij zijn om te horen dat dezelfde microbe-vriendelijke filosofie een revolutie maakt in de wereld van de huidverzorging. De afgelopen jaren zijn er een aantal huidverzorgingslijnen verschenen die zich enkel richten op de ondersteuning van het microbioom van de huid. Zelfs grote namen als Dior en Lancôme hebben de sprong gewaagd naar microbiome huidverzorgingslijnen.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het gebruik van probiotica in zowel pil- als lokale vorm huidaandoeningen kan helpen voorkomen en behandelen. We spreken dan over huidaandoeningen zoals eczeem, acne, droge huid en door UV-straling veroorzaakte huidschade. Van bepaalde probiotica is aangetoond dat ze de productie van ceramiden in de huid stimuleren, of lipiden (vetten) die het vocht in de huid vasthouden en acne-veroorzakende bacteriën onder controle houden.

Probiotica zou interne ontstekingen kalmeren. Het innemen van probiotica is de beste manier om je spijsverteringskanaal soepel en sterk te houden. Acne-veroorzakende bacteriën bevorderen ontstekingen in de huid, wat leidt tot acne-uitbraken. De theorie achter het gebruik van probiotica voor acne is dat het de balans van gezonde bacteriën op de huid kan normaliseren om ontstekingen te verminderen en dat begint allemaal vanuit je darmen.

Klaar voor de test?

Als je nieuwsgierig bent naar de voordelen probeer dan zeker dit voedingssupplement: In onze ScKIN producten zitten vaak verschillende stoffen zoals bijvoorbeeld bouwstoffen, vitamines, mineralen, essentiële vetten, probiotica, adaptogenen en kruiden. Je kan ze vinden op onze webshop onder SCkin Nutrition.

Een andere product dat probiotica bevat is I MASK - Purifying Probiotic Mask.

Vergeet niet dat we buiten deze producten nog veel meer producten aanbieden op onze website.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella