Diodella

Magnesium is onmisbaar voor je huid!

Magnesium is onmisbaar voor je huid!

Magnesium is onmisbaar voor je huid!

Bij Diodella zijn we fan van supplementen. Zeker wanneer het naast een goede huidverzorging ook het lichaam beschermt! Magnesium daarom wordt echt voor alles aangeraden. Magnesium speelt een grote rol doordat het een mineraal is die ons lichaam nodig heeft, en dagelijks! Ook wordt magnesium gebruikt bij vele huidaandoeningen. Zeker genoeg innemen dus!

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium hebben we nodig voor een aantal processen in ons lichaam zoals het omzetten van voeding in energie! Heel belangrijk dus. Verder is de magnesium werking zeer belangrijk voor de werking van onze spieren, hart, bloedvaten en het behoud van gezonde botten.

Ook is magnesium één van de belangrijkste factoren bij stress en ontspanning. Het heeft dus zelfs effect op je mentale gezondheid! Zonder magnesium wordt ontspannen ook moeilijker. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Waar zit magnesium in?

Gelukkig vinden we magnesium terug in veel alledaagse voeding. Denk hierbij aan volkorenbrood, tonijn, bananen, yoghurt, avocado en nog veel meer! Wist je trouwens dat er zelfs magnesium in ons kraanwater zit? No stress dus!

Hoeveel magnesium heeft men nodig?

Magnesium zit opgeslagen in onze botten, tanden en zelfs onze lichaamssappen. Magnesium wordt opgenomen via de dunne darm. Deze opname varieert afhankelijk van het aantal magnesium in je voeding of andere bestanddelen. Maar… hebben we allemaal extra magnesium nodig?

Om een gezond lichaam te behouden zou een volwassene dagelijks 350 milligram magnesium moeten binnenkrijgen. Bij vrouwen ligt dit iets lager, rond de 300 milligram. Maar bij zwangerschappen, borstvoeding of chronische darmaandoeningen ligt de behoefte aan magnesium vaak hoger. Probeer hier dus op te letten! De symptomen van een magnesium tekort bij een vrouw zien we dus ook vooral in zwangerschap.

Supplementen zijn een ideale aanvullen om je magnesium wat bij te krikken. Zonder te veel na te denken over je voedingspatroon. Wist je trouwens dat wij ook supplementen magnesium verkopen? Jawel hoor! Zonder te veel na te denken over je voeding doet een gewoon supplement aan magnesium al enorm veel. Ontdek nu Triple Magnesium+ van SCKin Nutrition op onze webshop

Te veel magnesium binnenkrijgen door voeding is vrijwel onmogelijk. Ook zijn er bij een grote hoeveelheid magnesium ook geen bijwerkingen. Maar, als je naast je gewone voeding ook supplementen inneemt, bestaat er een kans op darmklachten.

Magnesium tekort symptomen

Acute klachten door een tekort aan magnesium komen niet vaak voor, maar toch krijgt een groot aantal mensen dagelijks niet genoeg magnesium binnen.

De klachten hiervan zijn:

  • Vermoeidheid
  • Spierkrampen
  • Minder goede gezondheid van hart en bloedvaten
  • Lusteloosheid

Bij mensen met verhoogde cholestrol of diabetes is er vaak sprake van een tekort aan magnesium. Ook kunnen er sneller hartritmestoornissen voorkomen. Daarom is het dus belangrijk om dagelijks een dosis magnesium in te nemen doormiddel van voeding of supplementen!

Magnesium bij huidaandoeningen

Magnesium speelt een grote rol in het behouden van een mooie en egale huid! Heb je last van een droge huid of psoriasis? Dan heb je waarschijnlijk veel baat bij een dagelijkse dosis magnesium. Het zorgt voor een zachte huid en een rust in verschillende infecties doordat het ontstekingsremmend en desinfecterend werkt.

Bij Diodella verkopen we verschillende producten die veel stoffen bevatten. In onze ScKIN producten zitten bouwstoffen, vitamines, mineralen, essentiële vetten, probiotica, adaptogenen en kruiden! Ontdek ze allemaal op shop.diodella.be!

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella