Diodella

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

It’s that time of the year again! Heel veel huidproblemen worden veroorzaakt doordat we zelf onze huid beschadigen. In de winter is je huid vaak sneller droog en gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Je huid voelt strakker aan, omdat de koude en droge lucht ervoor zorgt dat het vocht in je huid sneller verdampt.

Wegens de Covid-19 maatregelen, zijn we deze winter meer thuis en hebben we meer tijd om ons huid te verzorgen. Hoe verzorg jij je huid in de winter?

Wij stelden een lijst met de beste tips samen. Lees hier meer over je huid verzorgen in de winter.

  • Vermijd te warm water

Te heet douchen of baden droogt de huid uit. Heet water kan de huid namelijk uitdrogen doordat het natuurlijke beschermlaagje wordt weggespoeld, waarna het water uit de huid kan verdampen. Voor een goede huidverzorging in de winter moet je soms aan de verleiding weerstaan!

  • Water, water en water!

In de winter hebben we minder dorst dan in de zomer. Toch blijft drinken belangrijk. Minimaal 2 liter water per dag zorgt er voor dat je lichaam en vooral je huid goed gehydrateerd blijft. De huid blijft daardoor elastischer.

  • Gebruik een crème voor je ogen

Met die gure wind knijp je veel vaker met je ogen, waardoor die fijne lijntjes eerder de kop op kunnen steken. Het is nooit te vroeg of te laat om een speciale crème voor je ogen te smeren. Een uitstekend bestrijdingsmiddel van rimpels en kraaienpootjes.

  • Beweeg voldoende

Om de doorbloeding van de huid, en de stofwisseling optimaal op gang te houden, is het belangrijk om te blijven bewegen. Met een goed doorbloede huid ben je in staat om alle belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en aminozuren op een snelle manier op te nemen in de verschillende huidlagen.

  • Je huid werkt overdag niet!

Een mooie huid krijg je door deze ook ‘s nachts goed te verzorgen met een nachtcrème. ’s Nachts neemt je huid veel beter ingrediënten op dan overdag. Dit is dus het ideale moment om je huid die extra verzorging te geven die het nodig heeft.

  • Gebruik huidverzorgende producten

Wat erg belangrijk is om je verzorgingsritueel compleet te maken tijdens de droge wintermaanden is dat je uitkijkt naar producten die je huid hydrateren. Pak je droge huid aan met een intensief voedende serum of essence en gooi een moisturizer in je tas om je huid gehydrateerd te houden. Houd je velletje soepel en ga (beginnende) rimpels tegen.

Of gebruik je bijvoorbeeld een scrub. Regelmatig scrubben bevordert de bloedsomloop en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor zal de doeltreffendheid van je schoonheidsproducten ten goede komen omdat ze dieper in de huid zullen doordringen.

Je body kan je warm inpakken, maar je gezicht wordt het meest blootgesteld aan koud winterweer en snijdende wind. Eén keer per week een verzorgend masker zal daarom geen slecht idee zijn.

Eindig je beauty-routine zeker met een rijke gezichtscrème die alle verzorgende oliën en boters vasthoudt. We hebben allerlei crèmes waarmee je huid goed kan beschermen. Je kan van a tot z verschillende huidverzorgende producten vinden via de Diodella Shop.

👉 We hebben maar één huid. Verzorg je huid goed zodat het niet beschadigt, verouderd of irriteert wordt.

CS

Ceren Senbursa

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella