Diodella

Hoe breng je een BB Cream aan?

Hoe breng je een BB Cream aan?

Hoe breng je een BB Cream aan?

De BB Cream (Beauty Balm of Blemish Balm) staat bekend om zijn duale werking: hydrateren en een mooie tint geven. Qua structuur is het allereerst een lichter product dan foundation. De dekkingsgraad is hierbij iets lichter en geeft door zijn sterkte hydratatie een luchtig gevoel op je huid. Hou je niet van een foundation die je constant voelt op je huid? Dan is de BB Cream zeker een aanrader! Daarnaast heeft het ook alle voordelen van een gewone dagverzorging. Veel BB creams bevatten ook vitaminen, o.a. vitamine A. Hieronder meer daarover.

Wat is Vitamine A?

Vitamine A, of ook bekend als retinol, is de belangrijkste vitamine in de huid. Het werkt als een natuurlijke zonnescherm omdat het ook UV-energie absorbeert. Wanneer we onze huid dagelijks blootstellen aan zonlicht, is het belangrijk om genoeg vitamine A in onze huid te hebben.

Door huidproducten met vitamine A op de huid te sleren, leidt dit tot een jongere en gezondere huid. Ook zorgt het voor een stralende gelaat.

Vitamine A helpt ook volgende processen:

 • Versnellen van het herstel
 • Voorkomen van uitslag
 • Ondersteunen van het imuunsysteem
 • Huid hydrateren
 • Bevorderen en behouden van gezonde bovenste lagen van de huid
 • Normaliseren van het uitzicht van pigmentatie
 • Bevorderen van gezonde collageen- en elastinevorming voor een huid die er steviger en jonger uitziet

Neem dus zeker vitamine A op in je skincare routine of zoek een BB cream die vitamine A bevat. Wanneer je dit combineert met een concealer is je huid klaar voor de dag terwijl het een gezonde glans krijgt!

Tips bij het kiezen van de juiste BB cream

Voor veel mensen blijft het lastig om de juiste product en kleur te kiezen om dagdagelijks op de huid te smeren. Er is namelijk zoveel keuze: licht tot medium dekkend, vloeibaar, compact, sticks, noem maar op! Ook zijn er veel ondertonen zoals geel en roze. Bij een BB cream kijk je ook best naar de ingrediënten. Doordat het ook werkt als huidverzorging, wil je uiteraard een BB cream die inspeelt op jouw noden.

We willen dus een BB cream die vol antioxidanten zit met een hoge SPF. Per BB cream varieert dit van SPF15 tot SPF30. Zo blijft je huid goed gehydrateerd en beschermd. Bovendien geniet je ook van een mooie teint en glow.

Omdat BB creams een lichtere dekking bevatten dan foundation, zal die ook meer inspelen op jouw eigen huidskleur. Daarom vind je meestal alleen tinten zoals light, medium en dark. Dit is veelal voldoende om tot jouw juiste kleur te komen.

Welke BB cream is geschikt voor welke huidtype?

Om een goede BB cream te kiezen, is het goed om je huidtype te bepalen. Voor de normale huid zal de BB cream vooral gericht moeten zijn op de hydratatie van de huid en niet veel vetten bevatten. Wanneer je een vette huid hebt, gaat de voorkeur naar een BB cream die niet teveel vetten bevat en gericht is op hydratatie met een matte afwerking. Zo zal de huid niet gaan glimmen. Voor de droge en gevoelige huid moet de BB cream vooral op droogte en gevoeligheid gericht zijn. De juiste vetgehalte zal erboor zorgen dat de huid niet zal uitdrogen en een egale aanblik geeft.

Wat doet een BB cream?

Er zijn BB creams voor de normale, vette, gecombineerde en zelfs de meest gevoelige huid. Er zijn zelfs BB creams die anti-aging componenten bevatten. Daarnaast zijn er ook verschillende merken die de BB cream aanpassen op het huidtype.

In grote lijnen is dit wat een BB cream doet:

 • Werkt hydraterend tot 24u
 • Bevat anti-aging ingrediënten
 • Maakt de huis fris en glad
 • Bevat SPF, van SPF15 tot SPF30
 • Geeft een camouflerende werking aan de huid
 • Geschikt voor alle huidtypes

BB cream mag je ook het gehele jaar door aanbrengen. Als je een krachtig en dekkend effect wil, kan je de BB cream als primer onder je foundation gebruiken! Dit geeft een hogere dekking terwijl je je huid ook de juiste verzorging geeft.

Hoe gebruik je een BB cream?

De BB cream aanbrengen kan op verschillende manieren: met een spons, beautyblender, kwast en zelfs met je vingers! Was wel goed je handen om vuil en bacteriën te verwijderen.

Wanneer je de BB cream aanbrengt met een beautyblender, maak je die allereerst vochtig. Knijp daarna het overtollige water er goed uit. Breng dan de BB cream aan met een aantal stippen op het gezicht en werk ze in met de beautyblender. Dit geeft het gezicht een egaal geheel.

Met een kwast breng je de BB cream in stroken aan in verschillende richtingen over het gezicht. Werk daarbij in alle richtingen om de BB cream egaal en dekkend aan te brengen.

Combineren met een concealer

Wanneer je net iets meer dekking wilt, is de BB cream goed te combineren met een concealer. Zo werk je de extra plekjes weg die je niet wilt zien. Als je voor een matte effect wil gaan, kan je de BB cream achteraf ook afpoederen.

Bij Diodella werken we samen met IMAGE skincare. Op zoek naar een goede concealer om te combineren met je huidige BB cream? Ontdek dan zeker onze Flawless Conceals! Het geeft niet alleen een egale kleur en mooie dekking, het is tegelijkertijd een hydraterend en herstellend product. Zo profiteer je van de ultieme cover op basis van hoogwaardige ingrediënten die je huid dagdagelijks verbeteren.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella