Diodella

Het Geheim Van Vitamine C

Het Geheim Van Vitamine C

Het Geheim Van Vitamine C

Vitamine C is hét onderwerp om over te spreken wanneer je nog eens een koffietje drinkt met je vriendinnen. De laatste tijd wordt er veel gezegd dat vitamine C een essentieel onderdeel is van onze voeding - en schoonheidsroutine. Het eerste mikpunt van vitamine C was het voorkomen van scheurbuik, maar we weten nu dat vitamine C, ook bekend als l-ascorbinezuur, veel meer te bieden heeft dan alleen sterke botten. Deze in water oplosbare vitamine is een immuunversterkende krachtpatser vol antioxidanten die zorgt voor een goede gezondheid en een jeugdige, stralende huid.

Wat doet vitamine C exact dan?

Vitamine C is goed voor de groei en het herstel van alle lichaamsweefsels. Het houdt tanden en botten sterk en helpt bij het herstellen van weefsel en het helen van wonden. Vitamine C is een noodzakelijke voorloper van collageen, het eiwit dat ons lichaam sterk houdt en onze huid strak, vol en glad. Als we ouder worden, produceren we van nature minder collageen, waardoor rimpels en huidverslapping kunnen ontstaan. Vitamine C stimuleert meer collageenproductie, waardoor de huid er langer jong blijft uitzien.

Waar zit vitamine C in?

Omdat je lichaam geen vitamine C aanmaakt, moet je het uit je voeding halen. Vitamine C zit in citrusvruchten, bessen, aardappelen, tomaten, paprika's, kool, spruitjes, broccoli en spinazie. Vitamine C is ook verkrijgbaar als oraal supplement, meestal in de vorm van capsules en kauwtabletten. De meeste mensen krijgen voldoende vitamine C binnen via een gezond voedingspatroon. Een tekort aan vitamine C is waarschijnlijker bij mensen die:

👉Roken of worden blootgesteld aan tweedehands roken
👉Bepaalde maag- en darmaandoeningen of bepaalde soorten kanker hebben
👉Een beperkt dieet hebben dat niet regelmatig fruit en groenten bevat

Hoeveel vitamine C neem ik best per dag?

Vitamine C is een essentiële voedingsstof. Maar je kan ook teveel vitamine C binnenkrijgen. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die de groei en ontwikkeling ondersteunt. Het helpt je lichaam ook ijzer op te nemen. Omdat je lichaam zelf geen vitamine C aanmaakt of opslaat, is het belangrijk om vitamine C in je dieet op te nemen. De meeste mensen kunnen voldoende vitamine C voor de dag binnenkrijgen via hun voedsel. Een sinaasappel of een kopje aardbeien, gehakte rode paprika of broccoli levert voldoende vitamine C voor de dag. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is 75 milligram (mg) per dag voor vrouwen en 90 mg per dag voor mannen.

Welke huidverzorgingsproducten ondersteunen hier in?

De vitamine C-serums behoren tot de krachtigste huidverzorgingsproducten die je in je collectie kunt hebben om enkele van de meest voorkomende huidverzorgingsproblemen aan te pakken - van dofheid en verkleuring tot fijne lijntjes en een ongelijkmatige huidstructuur. Ze bevatten hoge concentraties van het oplichtende ingrediënt (daarom zie je zoveel vitamine C-producten in serumvorm). Hieronder kan je ons favoriete vitamine C producten vinden.👇

Bekijk zeker ook de Vital C lijn van IMAGE Skincare voor andere opties.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella