Diodella

Gezondheidsvoordelen van Omega 3-vetzuren

Gezondheidsvoordelen van Omega 3-vetzuren

Gezondheidsvoordelen van Omega 3-vetzuren

Omega 3-supplementen zijn dé nieuwe rage in de beautysector! En dit niet zomaar; ze zijn goed voor je gezondheid! Ze bestrijden ontstekingen, kanker en anderen ziekten. Daar bovenop zijn ze geweldig voor je hart en je hersenen.

Maar wat minder bekend is is dat omega-3 ook een wondermiddeltje is voor je huid. En daar zijn we bij Diodella fan van! Dus waarom niet dagelijks innemen? Lees hieronder alle informatie!

Maar... wat is omega 3 nu precies?

Omega 3 is een meervoudig onverzadigd vetzuur die wij vooral uit vette vis halen. De vetzuren spelen een belangrijke rol in de opbouw van cellen en de ontwikkeling van de hersenen. Ook ondersteunen ze het lichaam tegen bacteriën en virussen.

De verzadigde vetzuren zijn ongezond voor je lichaam. Deze komen voor in vlees, melk en kokosvet of palmolie. Daarom is het dus belangrijk om eten te consumeren die veel omega-3 bevatten!

Waar zit omega 3 in?

Maar gelukkig zit omega 3 in veel voeding! De omega-3 vetzuren vind je vooral in vette vissoorten zoals sardienen, tonijn, makreel, zalm, forel en nog veel meer! Maar ook in eieren, margarines en sommige vleeswaren is deze vetzuur terug te vinden.

Met een evenwichtig voedingspatroon zijn positieve effecten van omega 3 zeer eenvoudig te bereiken. Wekelijks voldoende vette vis en noten dekken al al je omega 3 behoeften. Je hoeft dus nooit te ver te zoeken, oef!

Omega-3 veroorzaakt weinig neveneffecten. Dus de hoeveelheid van omega-3 speelt per dag weinig rol. De algemene aanbeveling is om een tot twee keer per week vis, schaal- of schelpdieren te eten!

Symptomen omega-3 tekort

Een omega-3 tekort herken je aan de volgende symptomen:

  • Vermoeidheid
  • Droog haar
  • Broze nagels
  • Veel dorst
  • Veel moeten plassen
  • Slecht geheugen

Probeer dit dus tegen te gaan! Vaak is het al voldoende om 1 keer per week een portie vette vis te eten om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. En het is gewoon lekker! En als je toch geen vis eet zijn er genoeg supplementen om omega-3 uit te halen.

Het effect van omega-3 op de huid

Dat ons eetpatroon een invloed heeft op onze huid is niet onbekend. Als je vaker ongezond eet zul je sneller last hebben van een ongezonde huid. Maar gelukkig zijn er vandaag de dag veel manieren om een ongezonde huid tegen te gaan én te genieten van allerlei soorten voeding! Denk aan supplementen bijvoorbeeld.

Omega-3 is namelijk gewoon onmisbaar voor de cellen in je huid. De omega-3 vetzuren zorgen ervoor dat je huid zacht en glad blijft. Dit komt doordat de celwanden soepel en flexibel blijven En nog beter: het proces van huidveroudering wordt tegengegaan doordat de membranen van de cellen versterkt worden.

En nog beter: omega-3 werkt ontstekingsremmend. Zeg dan ook vaarwel tegen onzuiverheden zoals eczeem, rosacea en puistjes!

Huidverzorging bij Diodella

Ben je opzoek naar een makkelijke manier om genoeg omega-3 binnen te krijgen? Goed nieuws! Voor een supplement omega-3 hoef je niet ver te zoeken. Alle omega-3 die je nodigt hebt vind je bij Diodella in één supplement.

Dit supplement is ideaal om in te zetten bij acné, psoriasis en rosacea doordat het omega-3 vetzuur een goede hormoonhuishouding ondersteunt. Ontdek Omega+ van SCKIN NUTRITION en laat een mooie huid niet langer op zich wachten!

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella