Diodella

De zon en huidveroudering

De zon en huidveroudering

De zon en huidveroudering

Huidveroudering is een uiterst complex proces dat wordt beïnvloed door de zon. Hoewel de meeste mensen van de warmte houden en veel onder de zon blijven, kan te veel blootstelling aan de zon de menselijke huid aanzienlijk beschadigen. Door de zon ontstaan er vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Hieronder volgt de oorzaken en gevolgen van de zonneschade.

Oorzaak van zonneschade

De straling van de zon is UV-A en UV-B stralen. De UV-B stralen zijn verantwoordelijk voor het verbranden en rood worden van je huid. De UV-A stralen kunnen dieper in de huid dringen en de DNA beschadigen. Beide hebben verschillende gevolgen op de huid.

Gevolgen van zonneschade

We spreken hiervan korte- en langetermijngevolgen. De eerste zichtbare gevolg is de verbranding van de huid. In ergere situaties kunnen dit vocht gevulde blaasjes of blaren. Hiernaast voelt men zich ook misselijk en duizelig.

De pijnlijke roodheid van zonnebrand zal binnen enkele dagen verdwijnen, op voorwaarde dat de gewonde huid niet opnieuw blootgesteld wordt aan de zon zonder gebruik te maken van een zonnebrandmiddel of zonnecrème.

De hitte van de zon droogt de onbeschermde delen van de huid uit en zorgt ervoor dat de huid geen natuurlijke smeerolie meer heeft. Hierdoor is de huid droog, schilferig en rimpelt vroegtijdig samengaand met jeuk. Pigmentstoornissen kunnen optreden waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan. Een verdikte opperhuid is dan ook onmisbaar hierdoor heeft men een dof huid.

De niet-cosmetisch gevolgen kunnen serieuze bedreigingen zijn voor je gezondheid. Huidkanker is een van de belangrijkste ziekte en kan men oplopen door zonverbranding en onbeschermde blootstelling aan de zon. Bescherm je hierdoor zeer goed tegen de zon! Ontdek hieronder hoe je zonneschade met Image Skincare kunt herkennen, tegengaan en verminderen.

Verminder zichtbare zonneschade

Image skincare prevention+ producten zijn de ideale dagcrème met zonbescherming zoals

Je kan de Image Skincare Prevention+ producten vinden via de Diodella Shop.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella