Diodella

De waarheid over de schoonheidsslaap

De waarheid over de schoonheidsslaap

De waarheid over de schoonheidsslaap

Als het gaat om je huidverzorging of schoonheidsroutine, kan de slaap het dichtst bij een fontein van de jeugd komen. Je lichaam repareert zichzelf en herstelt zich terwijl je rust en dat leidt tot een lange lijst van voordelen voor je uiterlijk. De sleutel is om genoeg te slapen, 7 tot 9 kwaliteitsuren per nacht.

Als je minder dan 6 uur slaapt, heeft het invloed op je uiterlijk. Begin met het slapen van 1 tot 3 uur meer Zzz's en je kan zien wat verbeterd in zo’n korte termijn. Binnen een aantal weken zal je snel het resultaat merken. De mensen rondom je heen zullen het verschil ook snel opmerken.

Hier zijn de drie schoonheidsvoordelen van het hebben van genoeg rust.

Minder rimpels

De huid maakt nieuw collageen aan als je slaapt, wat uitzakken voorkomt. Dat is onderdeel van het herstelproces. Meer collageen betekent dat de huid molliger is en minder kans om heeft te rimpelen. Alleen het slapen van 5 uur per nacht kan leiden tot twee keer zoveel fijne lijntjes als slapen van 7 uur. Het laat ook de huid droger die lijnen meer zichtbaar kan maken.

Een gloeiende teint

Je lichaam stimuleert de bloedstroom naar de huid terwijl je snoozeert, wat betekent dat je wakker wordt met een gezonde gloed. Bespaar op de slaap en uw teint kan er saai, asgrauw of futloos uitzien.

Helderder, minder gezwollen ogen

De kans is groot dat je donkere kringen of wallen onder je ogen hebt gehad na een nacht van te weinig Zzz's. Gezwollen ogen zijn een van de eerste dingen die we zien als we niet slapen. Blijf goed gehydrateerd en verhef je hoofd ook 's nachts met een extra kussen. Dat kan ook helpen om de zwelling te verminderen.

CS

Ceren Senbursa

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella