Diodella

Calcium, daarom goed voor je huid!

Calcium, daarom goed voor je huid!

Je hoort vaak dat calcium “super belangrijk is voor je lichaam” en dat “het niet mag ontbreken in je dieet”. Nu, waarom is dat zo? Wat is calcium eigenlijk? En heeft het eigenlijk wel iets van effect op je beauty? Let’s find out!

Calcium is een zogenaamd micronutriënt, meer bepaald een mineraal, dat voorkomt in zuivelproducten en helpt bij het behouden van de gezonde en mooie “glow” van je huid. Deze voedingsstof wordt opgeslagen in de opperhuid, de buitenste laag van de huid, en regelt de talgproductie om de huid gehydrateerd en vrij van eczeem te houden.

Wat doet calcium voor je huid?

Oke, nu dat we weten wat calcium is kunnen we wat dieper ingaan op wat het eigenlijk doet voor je huid. Er zijn enkele verbazingwekkende, onbekende voordelen van calcium voor onze huid, zoals het voorkomen van een droge huid, dode huid en het verschijnen van rimpels. Calcium is verantwoordelijk voor een goede cel vernieuwing. Calcium helpt ook bij het afbreken van dode huidcellen en de regeneratie van nieuwe huidcellen.

Je hebt een minimum inname aan calcium nodig. De huid wordt droog, rimpelig en jeukt zonder de vereiste inname. Calcium werkt samen met de opperhuid om talg te produceren, een natuurlijke huidbedekkende stof die ervoor zorgt dat de huid haar natuurlijke vochtgehalte behoudt. Een onvoldoende hoeveelheid calcium produceert minder talg. Bij een droge en beschadigde huid kunnen mensen te maken krijgen met ernstige huidaandoeningen zoals eczeem en dit kan zelfs leiden tot huidkanker.

Koud of vriesweer tast de huid altijd zwaar aan. De juiste en noodzakelijke inname van calcium beschermt je huid tegen barre weersomstandigheden. Een droge en jeukende huid kan met succes worden afgewend met de magie van calcium, omdat het de opperhuid beschermt tegen droog of ruw weer.

Welk voedsel is calciumrijk?

Calcium is essentieel voor bijna elk proces in het lichaam. Je lichaam kan geen calcium produceren. Je moet calcium binnenkrijgen via voedsel en supplementen, maar je lichaam kan het beter opnemen uit voedsel. Om het makkelijk te maken hebben we het beste voedsel opgesomd voor jou:

  • Zuivelproducten: Producten als melk, yoghurt en kaas zijn rijk aan calcium en worden het best opgenomen.
  • Sojabonen: Droog geroosterde sojabonen zijn een goede bron van calcium. Een half kopje bevat 230 mg calcium, waardoor ze een uitstekende bron van calcium zijn voor wie een veganistisch dieet volgt.
  • Verder heb je: Donkergroene bladgroenten, Calcium-verrijkte voedingsmiddelen zoals sinaasappelsap en ontbijtgranen, Zalm in blik, Vijgen, Tortilla's en gebakken bonen in blik.

Zijn er andere belangrijke mineralen?

Is calcium dan het belangrijkste? Neen, net zoals alles in het leven, draait het om evenwicht. Zo zijn er veel studies die aantonen dat Zink, Koper, Boor en Selenium minstens even belangrijk zijn. Deze hebben net zoals calcium, een groot effect op de huid.

Wat kan Diodella voor jou en je huid betekenen?

Op onze website vind je naast ons uitgebreid aanbod aan revolutionaire huidproducten die collageen aanmaken, ook The MAX - Stem Cell Neck Lift with VT. Dit product bevat het ingrediënt Essenskin.
Essenskin herstructureert de oudere dunnere huid van 60+, verbetert de homeostase van de epidermis en verbetert de cel functie. Ook geeft hij de huid voeding van calcium en aminozuren en geeft het een boost aan stevigheid en lifting.

Verder bieden we ook voedingssupplementen aan die rijk zijn aan calcium zoals de Vitamine C+. Bekijk onze website voor meer info.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella