Diodella

Beauty ingrediënt onder de loep: Vitamine A

Beautyingrediënt onder de loep: Vitamine A

Als grootste orgaan van je lichaam kan je huid je veel vertellen over je gezondheid, zowel intern als extern. Ze reageert snel en past zich aan ons gedrag aan, dus als we niet goed eten, niet goed slapen, niet gehydrateerd zijn of niet de juiste producten gebruiken, zal onze huid dat ons als eerste laten weten. Van vroegtijdige tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels, tot een doffe, glansloze huid, droogte, puistjes en acne; onze huid communiceert voortdurend met ons, dus het is essentieel dat we leren aandacht te besteden aan haar signalen. Hoewel crèmes en serums kunnen helpen begint beauty in de buik. Dus hoe krijgen we vitamine A in je buik?

Wat is vitamine A?

Vitamine A, geclassificeerd als een krachtige antioxidant, is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij een aantal lichaamsfuncties, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van de huid, de ogen, de voortplanting en de werking van het immuunsysteem.

Wat zijn de concrete voordelen van vitamine A?

 • Een stevigere, jonger uitziende huid met minder lijntjes en rimpels - vitamine A helpt onze huid haar eigen collageen aan te maken.
 • Betere oliebalans - bevordert de gezondheid van de talgklieren, de talgpompen van onze huid
 • Ondersteunt de algemene gezondheid van de huid - als vitamine is het essentieel voor de huid
 • Helpt de huid en de poriënwanden te verdikken - een dikkere huid betekent een minder slappe en vollere huid
 • Helpt verstoppingen te verminderen - vitamine A versnelt de celvernieuwing in de huid, zodat de huid zichzelf afschilfert en verstopte poriën minder kans krijgen.
 • Antioxidant bescherming - als krachtige antioxidant beschermt vitamine A onze huid tegen omgevings- en UV-schade.

Wat als je tekort hebt aan Vitamine A

Vitamine A-tekort kan leiden tot veel complicaties, waaronder:

 • Oogproblemen: Vitamine A is een belangrijke factor in vele functies van je ogen. Zelfs gezichtsverlies en blindheid kunnen optreden.
 • Huidproblemen: Een tekort aan vitamine A kan een droge, schilferige en/of jeukende huid veroorzaken.
 • Onvruchtbaarheid: Vitamine A speelt een belangrijke rol in je voortplantingssysteem. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot problemen met zwanger worden en onvruchtbaarheid.
 • Groeiproblemen: Vitamine A-tekort kan leiden tot vertraagde groei en ontwikkeling bij kinderen.
 • Luchtweginfecties: Vitamine A-tekort kan problemen veroorzaken met je immuunsysteem. Dit kan leiden tot infecties in borst en keel.

In welke voeding zit vitamine A?

Nu je het belang begrijpt van Vitamine A wil je graag genoeg hiervan in je lichaam hebben. Dat snappen we, daarom hebben we even opgelijst wat voor voeding rijk is aan vitamine A, zodat je jouw winkelkarretje op de juiste manier volgooit. Vitamine A vind je vooral in: Bladgroenten (boerenkool, spinazie, broccoli), oranje en gele groenten (wortelen, zoete aardappelen, pompoen), Tomaten, Rode paprika, Cantaloupe, mango, Visolie, melk en eieren.

Hoe helpt Diodella jou en je huid?

Op onze website kan je verschillende producten vinden die je huid helpen in de ondersteuning van verschillende vitaminen/mineralen die je nodig hebt. Zo hebben we de Vital C categorie die producten bevat boordevol vitamines zoals de VITAL C - Hydrating Antioxidant ACE Serum.

Verder hebben we de Ageless categorie die zich echt focust op huidverjonging. Onze favoriet van deze lijn is de AGELESS - Total Retinol-A Crème.

Ten slotte hebben we de IMAGE MD categorie die producten biedt die sterk geconcentreerde ingrediënten gebruikt om je huid te revitaliseren. Bekijk zeker IMAGE MD - Restoring Retinol Booster hiervan.

Je kan al deze producten vinden op onze webshop, go check it out!

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella