Diodella

5 Tips voor een droge huid

Oké. We kunnen nu wel officieel zeggen dat het echt winter is in België. Buiten is het ijskoud, de temperaturen liggen rond het vriespunt en soms ligt er hier en daar zelfs sneeuw! Door het koude winterweer gaat binnen de verwarming omhoog met als gevolg: hallo extreem droge huid, gebarsten lippen en statisch haar! Een ijslolly buiten en een uitgedroogd rozijntje binnen, leuk is wel anders.. Maar geen paniek als je een droge huid hebt! Wij hebben 5 tips om een droge huid te behandelen/voorkomen waar zelfs de beste dermatologen achter staan.

Nadelen van een droge huid

Een droge huid is écht niet fijn, daar is iedereen het wel over eens. Om te beginnen heb je precies altijd een ruwe olifantenhuid, dat is allesbehalve aangenaam voor jezelf of je partner. Het verzorgen van een droge huid is vaak ook veel moeilijker dan bijvoorbeeld een vettige huid. Heb je last van een droge huid? Dan ken je onwaarschijnlijk ook de pijnlijke wondjes die het kan veroorzaken. Rimpels en fijne lijntjes zijn op een jonge leeftijd veel sneller zichtbaar als je een droge huid hebt.

Dus, zonder verder te treuzelen, hier zijn onze 5 tips:

1. Hou het vocht in je huid

Dit is sowieso de vuistregel. Hou je huid gehydrateerd en soepel met crème. Breng onmiddellijk na het wassen van je huid vochtinbrengende crème aan. Dit helpt de ruimtes tussen je huidcellen te dichten en vocht in te sluiten terwijl je huid nog vochtig is. Als je merkt dat je opstaat met een droge huid, verander dan je skin care routine van voor je gaat slapen, niet die van de ochtend. Je kan namelijk zien dat je huid uitdroogt ‘s nachts waardoor je ‘s ochtend met de gebakken peren zit. Dus herbekijk zowel je dag en nachtcrème! Wat kan er beter? Wat werkt en wat niet? Koop producten die voor jouw type huid gemaakt zijn.

2. Reinigen: zo reinig je een droge huid!

Hou je douches en badmomenten kort. 5-10 minuten per dag maximum. Als je langer wast kan je teveel van de natuurlijke olielaag op je huid weghalen en verlies je vocht. Ook is lauw water beter als warm water voor een droge huid. Op het einde van de dag is het ook belangrijk om je make up en dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor minder irritaties. Als je je huid wast, probeer dan zo weinig mogelijk producten te gebruiken met agressieve zepen. Deze drogen je huid enkel meer uit. Bekijk zeep vrije gels etc. je huid zal je dankbaar zijn!

3. Helpt het om veel water te drinken als je een droge huid hebt? Zeker wel!

Je poriën kunnen gedurende de dag verstopt en vergroot raken. Hoe meer water je drinkt, hoe beter de balans tussen olie en water op het huidoppervlak. Dit kan helpen om je poriegrootte te verkleinen, acne te verminderen en puistjes te verminderen. Als je een droge huid hebt, kan deze barsten, schilferen en jeuken. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door genoeg water te drinken en je huid te hydrateren. Als je gehydrateerd blijft, zal je huid minder snel barsten en jeuken. Probeer zeker 2 à 3 liter water per dag te drinken.

4. Jij houdt van lekkere geurtjes, maar je huid niet!

Ook al is er niets leuker als een fijn geurende shampoo of parfum, probeer er van weg te blijven. Geurtjes kunnen je huid verder irriteren en uitdrogen. Dit gaat trouwens niet enkel over de producten die je op jezelf gebruikt maar ook de producten die je op je kleren gebruikt. Denk maar aan wasverzachter of wasmiddel. Invloeden van buitenaf zijn dan ook even slecht als de producten die rechtstreeks op je huid worden gedaan.

5. Wat te doen om droge huid te voorkomen? Behandelingen en producten op jouw maat!

Verder heb je naast deze tips ook bepaalde behandelingen en producten die echt kunnen helpen bij het behandelen van een droge huid. We zullen hier een paar voor je opsommen. Uiteraard zijn deze behandelingen beschikbaar in ons Diodella salon en kan je de producten ook terugvinden in onze shop!

  • Behandelingen die we aanraden als je een droge huid hebt:

    • Hydrafacial: Hydrafacial is een niet-invasieve en pijnloze gelaatsbehandeling die gekozen wordt door de beste huidklinieken en schoonheidssalons over héél de wereld.
    • Gelaatsverzorgingen/facials (van IMAGE skincare): De Image Skincare behandeling wordt aangeboden door onze schoonheidsspecialist, die de nodige technische kennis, vaardigheden en internationale certificaten heeft. De behandeling duurt ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de omvang.

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella