Diodella

5 Tips Om Rimpels Te Voorkomen

5 Tips Om Rimpels Te Voorkomen

Rimpels, je hebt er vast wel van gehoord. Iedereen komt er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken. Wij hebben goed nieuws voor je! Er zijn échte oplossingen voor het verminderen en zelfs uitstellen van het ontstaan van rimpels.

Hoe ontstaan rimpels?

Collageen en elastine zijn de belangrijkste oorzaken bij het ontstaan van rimpels. Ze zorgen voor de strakheid en de elasticiteit van je huid. Naarmate je ouder wordt, vermindert de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Zo ontstaan tekenen van huidveroudering en begint de vorming van rimpels. Je huid moet dus voldoende collageen en elastine bevatten.

Meest voorkomende plekken van rimpels

Het eerste wat je ziet wanneer je naar de spiegel kijkt is je gezicht. Dit is ook de meest voorkomende plaats voor rimpels. Het goede nieuws is dat ze niet overal op je gezicht tevoorschijn komen. Sommige plekken zijn populairder voor rimpels dan andere. De meest voorkomende plekken zijn rondom je ogen, je voorhoofd en tussen je wenkbrauwen. Lees verder om verschillende manieren te ontdekken om het ontwikkelen van rimpels uit te stellen en te verminderen. Ontdek ook zeker de Stem Cell Neck Lift crème! Dit verstevigt mee de verslapte huid in de hals en decolleté. Door de aanmaak van collageen verbetert het de elastine in de huid. Bekijk het hier!

Wat te doen tegen rimpels?

1. Reinig grondig je gezicht

Je huid vecht dagelijks tegen verschillende soorten vuil van make-up tot aan uitlaatgassen. Help je huid hiertegen door goed te reinigen. Het is goed om twee keer per dag je gezicht te wassen met warm water en achteraf een reiniger aan te brengen. Reinig dus eerst je gezicht met de Hydrating Facial Cleanser van IMAGE skincare! Deze is een zeer milde cleanser die dagelijks effectief de huid reinigt en alle make-up verwijdert. En nog beter: hij is geschikt voor een gevoelige huid! Gebruik deze tweedagelijks en geniet van een gezonde, stralende huid. 

2. Bescherm je huid tegen de zon

De zon is heerlijk warm maar die straalt UV licht uit. Deze UV straling heeft negatieve gevolgen voor de elasticiteit van je huid. Smeer je gezicht dagelijks in met een crème en beperk de schade! Let erop dat je crème SPF bevat. Dit beschermt je tegen de UV straling. Tip! De Daily Hydrating Moisturizer SPF 30 beschermt dagelijks je huid tegen de zon en het is waterproof. Door de toevoeging van groene thee heeft het een ontstekingsremmend en kalmerend effect. 

3. Zeg nee tegen roken

Je weet nu dat collageen zorgt voor de strakheid van je huid. Roken breekt deze collageen af en zo krijg je meer rimpels. De kans op diepere rimpels wordt ook groter. Wanneer je stopt met roken herstelt de collageen en wordt je huid wat steviger. Je rimpels worden zo zichtbaar minder. Het is dus nooit te laat!

4. Eet gezond 

Je bent wat je eet. Wat je eet bepaalt hoe gezond je lichaam is dus ook je huid. Ga opzoek naar gezonde voeding met voldoende vitamines, antioxidanten en weinig suiker. Suiker zorgt, net als roken, ervoor dat je huid slapper wordt. De twee belangrijkste vitamines voor de huid zijn vitamine C en A. Vitamine C beschermt je huid tegen de schadelijke stoffen. Zo breken deze stoffen de aanmaak van collageen en elastine niet af. Deze vitamine doet nog veel meer bv. beschermen tegen UV straling. Vitamine A/retinol helpt bij de opbouw van collageen. Welke voeding bevat deze vitamines? We geven je alvast een zetje in de rug met een paar voorbeelden: 

  • Vitamine C: kiwi’s, appels, aardappelen, spruitjes, boerenkool, bessen en aardbeien
  • Vitamine A:zuivel, vis, eieren, gele paprika, wortel, mango, abrikozen en mandarijn

Vul jouw gezonde voeding aan met voedingssupplementen. Zo krijg je zeker voldoende vitamines binnen! We hebben je tijd bespaard en een product voor jou gevonden met vitamine C. Door de Vitamine C+ van ScKIN Nutrition krijg je voldoende vitamine C. Dit versterkt je immuunsysteem en werkt tegen huidveroudering. 

5. Slaap voldoende en  op je rug 

Je hebt het vast wel gemerkt. Slaap heeft niet enkel invloed op je energieniveau maar ook op je huid. Onvoldoende slapen zorgt op lange termijn voor het versnellen van huidveroudering. Voor elk persoon werkt een ander slaappatroon. Sommige hebben met 4 uur volgens hen al voldoende geslapen en andere niet. Zoek hier een evenwicht in en hou een vast patroon aan. Je slaapt wel best tussen de 7 en 9 uur. Slaap je op je rug of op je buik? Dit heeft ook een invloed op je gezichtsrimpels. Slapen op je rug zorgt ervoor dat de huid op je gezicht minder gespannen wordt. 

Vind het product die bij je past

Deze 5 tips vertragen en verminderen huidveroudering. Zo wordt de kans op rimpels verminderd en uitgesteld. Volg ze op en zie hoe je huid transformeert! We hebben nog een breed assortiment van producten tegen rimpels. Neem een kijkje op onze website. Door de hulp van de zoekoptie vind je binnen enkele seconden het perfect product voor je huid.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella