Diodella

5 tips bij het kiezen van een zonnecrème

5 tips bij het kiezen van een zonnecrème

De zomer staat voor de deur en dat betekent zon, barbecues en tijd buitenshuis doorbrengen met vrienden en familie. Maar met de toegenomen blootstelling aan de zon komt ook het risico op verbranding, iets wat iedereen moet vermijden. We weten allemaal dat het gebruik van zonnebrandcrème de beste manier is om dit te voorkomen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zonnebrandcrème die je gebruikt de juiste bescherming biedt. De meeste mensen realiseren zich zelfs niet dat zonnebrandcrème een cruciale stap is in hun huidverzorgingsroutine! Dus waarom is dit zo belangrijk, hoe voorkom je verbranding en hoe kies je de beste zonnecrème? Lees snel verder voor onze tips!

Het belang van het aanbrengen van zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is om verschillende redenen belangrijk. Het helpt niet alleen om te voorkomen dat je huid verbrandt, maar het beschermt ook tegen kanker, huidveroudering (rimpels) en zorgt ervoor dat je een egale huid behoudt zonder pigmentvlekken. Zonnebrandcrème is een product dat helpt om schade door de zon te voorkomen. Het beschermt door UV-stralen te absorberen of te reflecteren. Blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op huidkanker, en naar schatting is ongeveer 80% van de huidveroudering het gevolg van blootstelling aan de zon.

5 tips bij het kiezen van een zonnecrème

Nu we het belang van zonnebrandcrème begrijpen, is het essentieel om er een te hebben in je badkamerkastje. Maar hoe maak je de juiste keuze? Je moet een paar beslissingen nemen. Allereerst, kies je voor een fysieke of chemische zonnebrandcrème? Maakt het verschil welke je gebruikt? Misschien wel.

1. Zonnebrandcrèmes moeten een breed spectrum bieden (bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen).

Waarom zijn minerale zonnefilters beter dan chemische in zonnebrandcrème?

Het belangrijkste verschil tussen deze soorten zonnebrandcrèmes is hoe ze de straling tegenhouden. Minerale filters blijven op het huidoppervlak en werken als een schild, terwijl chemische filters in de huid dringen en meer als een spons werken. Minerale zonnefilters bieden breedspectrumbescherming door UV-straling van de huid weg te reflecteren. Ze helpen ook bij het tegengaan van UVA-gerelateerde huidschade, zoals hyperpigmentatie en rimpels. Chemische zonnefilters blijven niet op de huid en blokkeren de straling niet. In plaats daarvan bevatten ze actieve ingrediënten die UV-stralen absorberen voordat ze door de huid kunnen worden opgenomen. Een ander potentieel nadeel van chemische UV-filters is dat mensen met een gevoelige huid allergische reacties kunnen krijgen, zoals roodheid of ontsteking. Daarom geven we de voorkeur aan minerale zonnecrèmes!

2. Zonnebrandcrèmes moeten een SPF van ten minste 30 hebben.

SPF staat voor Sun Protection Factor (zonbeschermingsfactor). Simpel gezegd, geeft een SPF-waarde aan hoe lang je in de zon kunt blijven zonder te verbranden. Dermatologen raden aan om zonnebrandcrème met een SPF van ten minste factor 30 te gebruiken. Bij correct gebruik blokkeert SPF 30 ongeveer 97% van de UVB-stralen van de zon. SPF 50 is iets sterker, maar je moet het nog steeds elke drie uur opnieuw aanbrengen. (TIP: Controleer of je make-up mogelijk al SPF bevat!)

3. Kies tussen een spray of crème.

Zonnebrandspray is perfect om bescherming aan te brengen op moeilijk bereikbare plaatsen op het lichaam. Zonnebrandspray is een goede optie voor mensen met veel lichaamshaar. Zonnebrandcrème is daarentegen meer hydraterend en biedt meer keuzemogelijkheden voor verschillende huidtypes.

4. Let op je blootstelling aan de zon.

Ben je iemand die de hele dag in de zon ligt te bakken? Of geef je er de voorkeur aan om de schaduw op te zoeken onder een parasol op het terras? Wellicht heb je geen zeer sterke zonnebescherming nodig. Gebruik je gezond verstand bij het kiezen van een bescherming die past bij jouw blootstelling aan de zon.

5. Houd de actieve ingrediënten en samenstelling in de gaten.

Heb je allergieën voor bepaalde stoffen? Controleer dan zeker het etiket van een zonnecrème op stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Soms bevatten crèmes en lotions ook actieve ingrediënten zoals vitamine C. Dit kan een pluspunt zijn als je liever geen serum aanbrengt tijdens je huidverzorgingsroutine. De samenstelling van een crème is belangrijk omdat elke huid (en haar behoeften) anders is.

Nog moeite met kiezen? Geen probleem! Diodella heeft een aantal favoriete zonnecrèmes op haar webshop geplaatst. Kies er daar een uit! Toch op zoek naar een extra boost voor je huid naast een crème? Waarom bekijk je onze behandelingen niet eens op onze website zoals de Hydrafacial en gelaatsbehandelingen van Image Skincare/Mesoestetic!

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella