Diodella

Wat is het verschil tussen AHA- en BHA-peelings?

Wat is het verschil tussen AHA- en BHA-peelings?

Een droge, schilferige huid is een fenomeen waar we allemaal soms last van hebben. De oorzaak hiervan is de vertraging van dode huidcellen verliezen. Dit komt door zonneschade en huidveroudering die na een verloop van tijd voorkomen. De kans dat we dan meer verstopte poriën, rimpels, en oneffenheid merken wordt dan groter.

Maar, goed nieuws: gelukkig maak je hier snel komaf mee. Acid peelings die AHA of BHA bevatten, helpen de afgestorven huidlaag te verwijderen en laat de huid weer stralen. AHA-peelings bevatten alfahydroxyzuren en BHA-peelings bevatten betahydroxyzuur. Door dit op de huid te gebruiken geef je de huid een natuurlijke boost voor cel vernieuwing en celregeneratie. Zo zie je na een korte tijd al een wereld van verschil! Lees hieronder meer informatie over de peelings.

Het verschil tussen AHA- en BHA-peelings

AHA-peelings werken vooral op het huidoppervlak en zijn in water oplosbaar.  Voor een droge huid met tekenen van zonneschade is een AHA-peeling het meest geschikt. Zo helpen zij de vochtbalans in de huid op peil te houden. Ook is het bewezen dat AHA-peelings de tekenen van rimpels verminderen.

BHA-peelings werken tot diep in de poriën én op het huidoppervlak. Een win-win dus. In tegenstelling tot de AHA-peelings zijn deze in olie oplosbaar. Ze zijn daarom zeer geschikt voor een gecombineerde tot vette huid die gevoelig is voor puistjes, verstopte en vergrote poriën. Ook bevat BHA veel kalmerende eigenschappen. Ideaal dus voor een huid die gevoelig is voor rosacea en roodheid.

De voordelen van AHA- en BHA-peelings

  1. Één keer per dag exfoliëren is genoeg. Dit mag ’s ochtends of ’s avonds. Aan jou de keuze!
  2. Afwisselen tussen een AHA-en BHA-peeling mag! Beslis met welke je wil beginnen en wissel dagelijks af. Je mag bijvoorbeeld ook ’s ochtends een BHA-peeling gebruiken en ’s avonds de AHA-peeling. Zo bestrijdt je puistjes in combinatie met zonneschade aanpakken.
  3. Ze zijn voor verschillende huidtypen geschikt dankzij hun unieke eigenschappen.
  4. Vermindering van fijne lijntjes en rimpels.
  5. De huid voelt en ziet er steviger uit.
  6. De huid wordt gehydrateerd.
  7. Laat een doffe huid weer stralen.

AHA-en BHA-peelings geschikt voor welke huidtype?

Na eenmalig gebruikt wordt de huid al zachter en krijgt ze haar natuurlijke glow terug. Beide peelings verminderen fijne lijntjes en rimpels. Ook wordt de huid verstevigt, gehydrateerd en wordt de huidbeeld en teint verbetert. Afhankelijk van je huidtype, hebben de twee peelings verschillende eigenschappen:

AHA-peeling voor een droge huid.

Met een AHA-peeling wordt de huid gereinigd en getonifieerd in één oogomslag. Je huid wordt zacht, zonder de huid uit te drogen. Voor een jeugdige, frisse uitstraling kies je dan best voor een AHA-peeling.

Last van pigmentatie? Probeer dan de Lightening Lift-formules van IMAGE Skincare. Reduceer aging-vlekjes en roodheid door je huid een mooie lift te geven!

BHA-peeling voor de vette, onzuivere huid

Met een BHA-peeling wordt de huid gezuiverd. Zo wordt de kans op puistjes en verstopte poriën verminderd en krijgt de huid een schone uitstraling!

De Wrinkle Lift peelings van IMAGE skincare verminderen rimpels en fijne lijntjes op een vette huid. Zo reduceert het gelijkmatig rimpels én acne.

Mag ik AHA en BHA-peelings samen gebruiken?

Om de beste resultaten te verkrijgen is het niet nodig de peelings te combineren. De peelings van IMAGE skincare zijn zo opgebouwd met hun eigen unieke eigenschappen en maken al een groot verschil op zichzelf. Maar, je mag de peelings zeker samen gebruiken. Experimenteer erop los! Ontdek welke peeling het beste werkt voor je huid. Gebruik ze tegelijk of wissel ’s ochtends en ’s avonds eens af.

In het kort: bescherm en reinig je huid tot de max met peelings die BHA en AHA bevatten. Met de peelings van IMAGE Skincare zie je binnen de 2 dagen al duidelijke resultaten! Verminder rimpels, fijne lijntjes, verstopte poriën en zonneschade in no-time!

Ontdek meer over de chemische peelings van IMAGE Skincare op onze website.

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella