Diodella

Wat is een CC Crème?

Wat is een CC Crème?

Je hoort veel beautybloggers hierover praten, een nieuwe speler in gezichtsverzorging, het staat bovenaan in beauty producten op bol.com. Maar wat is “CC cream” eigenlijk? CC cream is een cosmetisch product dat wordt aangeprezen als zonnebrandcrème, foundation en vocht inbrengende crème in één. De makers van CC cream beweren dat er een bijkomend voordeel is dat het je huid "kleur corrigeert", vandaar de naam "CC" (colour correcting).

Wat doet een CC-cream?

CC cream wordt verondersteld de verkleurde delen van je huid aan te pakken en uiteindelijk de donkere vlekken of rode plekken van je huid te egaliseren. De formule van de CC-crème van elk merk is anders, maar bijna al deze producten hebben een paar dingen gemeen. Actieve SPF-ingrediënten beschermen je huid tegen schade door de zon, en anti-aging ingrediënten - zoals vitamine en antioxidanten - zijn vaak in de mix verwerkt.

Hoe breng je een CC Cream aan?

Als je al wat make up ervaring hebt, verdeel je de crème zachtjes en gelijkmatig over je hele gezicht met je vingertoppen, een kwastje of een make-up sponsje. Als je niet zo ervaren bent, dep dan een kleine hoeveelheid op je wangen, neus, voorhoofd en kin en dep de crème in.

Tips bij het kiezen van de juiste CC crème

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een kleur CC Cream. Ten eerste moet je je huidskleur en ondertoon kennen. Ten tweede moet je het product testen op je kaaklijn en het inmengen. En tot slot wil je een tint kiezen die perfect samengaat met je gezicht en nek zonder er te licht of te donker uit te zien. Tip: Als je niet de perfecte tint kan vinden, kan je twee tinten mengen of voor een lichtere tint gaan en een bronzer aanbrengen op de plaatsen waar de zon van nature op jouw gezicht schijnt.

Welke CC cream is geschikt voor welk huidtype?

Kijk vooral naar je huidtype. Heb je vette, normale of droge huid? Op de cc crème zal duidelijk aangegeven worden voor welk type huid het is. Zo zit er in cc crème voor vette huid meer klei i, het product voor een matterend effect.

Wat is het verschil tussen BB en CC Cream?

Een van de belangrijkste verschillen tussen een CC- en een BB-crème is dat terwijl een BB-crème een lichte dekking en extra huidverzorgende voordelen biedt, een CC-crème ook bedoeld is om de kleur te corrigeren. Hij is vooral bedoeld om de kleur van roodheid, donkere vlekken of een bleke huid te corrigeren en is bedoeld voor onder een foundation.

Make-up en huidverzorging in één? Ja, graag! BB en CC crèmes zijn een geweldige keuze als je niet van make-up houdt, maar wel van de dekking of kleurcorrectie van een foundation of concealer, terwijl je ook je huid verzorgt. Zeker de moeite om eens te proberen dus!

HM

Hannah Mills

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella