Diodella

5 Meest gestelde vragen over permanente laserontharing

5 Meest gestelde vragen over permanente laserontharing

5 Meest gestelde vragen over permanente laserontharing

Als je overweegt om je lichaamshaar permanent te laten verwijderen, vraag je je waarschijnlijk af wat de voor- en nadelen zijn van laserontharing.

Maar eerst, laten we even teruggaan… als lichaamshaar verwijderen jouw ding is (en het is helemaal oké om het uit te laten groeien, trouwens), zijn er genoeg minder permanente opties tot je beschikking. Je hebt de klassieke snelle scheerbeurt, ontharing crèmes (die meestal ruiken naar natte hond gemengd met benzine, als we eerlijk zijn), en iets meer op lange termijn ontharingsmethoden zoals harsen (geen pijnloze picknick) en het minder jeuk veroorzakende zusje “sugaring”, die je allebei een aantal weken een gladde huid geven.

Maar geen van deze behandelingen zijn echt permanent. Dus als je echt wil dat het haar wegblijft, ga dan voor laserontharing. Als je nog niet bekend bent in deze wereld zit je waarschijnlijk met een paar vragen. Daarom hebben wij even de meest voorkomende vragen opgelijst én beantwoord.

Is Laser ontharen veilig?

Ja, laserontharing is veilig. Het proces zelf kan een beetje ongemakkelijk zijn, maar als je je aan de regelmatig geplande sessies houdt, zal je betere en langduriger resultaten krijgen. De behandeling wordt ook niet in verband gebracht met bijwerkingen op lange termijn. Toch zijn er veel discussies over de bijwerkingen van laserontharing. Hoewel tijdelijke en kleine bijwerkingen kunnen optreden na de procedure, zijn andere effecten zeldzaam.

Is laser ontharen pijnlijk?

De pijnervaring verschilt per persoon, iedereen heeft namelijk een andere pijngrens. De behandeling is niet altijd pijnloos. Sommige lichaamsdelen zijn gevoeliger dan andere. Vaak ervaren patiënten een tintelend, prikkend gevoel ook wel omschreven als elastiekjes of spelden die op de huid worden afgeschoten. Toch doen we ons uiterste best om het zo pijnloos mogelijk te maken met bijvoorbeeld verdovende crème.

Hoe werkt het? Wat is de wetenschap erachter?

Laserontharing werkt door het vernietigen van de wortel van het haarzakje. Tijdens de behandeling worden lichtflitsen over de huid verspreid en geabsorbeerd door de melanine in het haarzakje. De energie van de laser verhit en beschadigt het haarzakje, waardoor de cellen die de hergroei stimuleren met succes worden vernietigd. Het is belangrijk te weten dat haartjes in een cyclus groeien en dat behandelen alleen effectief is tijdens de actieve groeifase.

Wat voor resultaten kan je als klant verwachten?

De meeste klanten hebben 5 tot 8 behandelingen nodig met een pauze van 4 tot 6 weken om het gewenste resultaat te bereiken. Met de laser technologie kan vrijwel iedere klant- ongeacht huid- of haartype - een langdurig verwijderingsresultaat van ongewenst haar bereiken. Patiënten met lichter haar kunnen meer behandelingen nodig hebben dan anderen, maar zullen aan het eind van hun behandelingen nog steeds effectieve resultaten zien.

Gaan huidirritaties weg door laserontharing?

Scheren, waxen of ontharing crèmes kunnen huidirritaties geven. Wanneer de haargroei door het laseren wegblijft zullen ook de irritaties wegblijven. De huid krijgt rust en de kans op ingegroeide haren is ook verminderd. Nog een goede reden om te starten met laseren!

Dus, ben je helemaal verkocht? Voor laserontharing kan je een afspraak boeken bij Diodella Laser & Skin Clinic. Als je nog vragen of twijfels hebt, beantwoorden we deze met plezier! Je kan ook altijd een kijkje nemen op onze website voor meer info!

NK

Nathalie Kachichian

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Diodella