Wat is laserontharing?

Droom je ervan nooit meer te moeten waxen, scheren of epileren? Dan is een laserontharing de beste oplossing op lange termijn!

Laserontharing is de ontharingstechniek van de toekomst!

Tegenwoordig hebben héél veel mensen, zowel mannen als vrouwen, last van overmatige beharing op het gelaat en lichaam. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals hormonale afwijkingen, medicatiegebruik, ziekten en ook de genetische bepalingen die we zelf niet in handen hebben.

Laserontharing is niet enkel een esthetische behandeling waarbij je huid mooier uitziet en aangenamer voelt, maar is tegelijkertijd een definitieve oplossing voor een tal van huidproblemen. Veel mensen kampen met acnéproblemen of ingegroeide haartjes door verkeerde ontharingstechnieken, waarbij dit tot beschadiging van de huid leidt. Laserontharing is dan de enige blijvende oplossing om het probleem aan te pakken.

De behandelingen gebeuren in verschillende fases aangezien niet alle haartjes zich in hetzelfde groeistadium bevinden. De pigmentvorming gebeurt nl. enkel in de groeifase. Het aantal beurten verschilt dan ook per persoon naargelang de origine, huidtype, haarkleur, hormoonbalans en medicijngebruik van de klant.

Tussen de behandelingen mag je de haartjes niet meer harsen of epileren. Ook een ontharingscrème is uitgesloten. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat de haartjes telkens in een groeifase zitten. Na de behandeling vallen de haartjes pas na 14 dagen uit, dus geen paniek! Ze hebben nog even de tijd nodig om los te komen.

 

Stap voor stap laserontharing:

Stap 1: Boek je intake gesprek

Het is aangeraden om vooraleer je een behandeling boekt, een intake gesprek te hebben in ons salon. Zo kunnen we alle informatie meegeven zodat u een beter beeld heeft van de behandelingen.

Stap 2: Boek je laserbehandeling

Bent u overtuigd en wenst u een laserbehandeling te laten doen? U kan de afspraak heel gemakkelijk online boeken via onze ‘maak een afspraak’ module.

Stap 3: Bereid je voor op de afspraak

Om de zone te kunnen behandelen, moet je minimum 21 dagen voor de behandeling gestopt zijn met zonnebaden, zonnebanken en harsen. De haarwortels moeten aanwezig zijn en alle risico’s die pigmentvorming kunnen doen moeten vermeden worden (UV). U scheert 2 dagen op voorhand de zone volledig glad, de haartjes mogen max 1mm zijn, dus enkel een stoppeltje. Dezelfde dag scheren brengt het risico op verbandingen met zich mee dus zeker op tijd voorbereiden.

Stap 4: Tijdens de laserbehandeling

Gedurende de behandelingen zal men de prikkels heel goed voelen. U kan hiervoor een verdovende crème gebruiken, vooral op de gevoelige zones.

Stap 5: Na de laserbehandeling

Gelieve rekening te houden met de informatie die u tijdens het intake gesprek heeft gehad. U mag zich 21 dagen lang niet blootstellen aan de zon of zonnebank, sauna en spa is verboden voor de eerste 48 uren. De haartjes zullen ongeveer na 14 dagen vanzelf uitvallen, dus zeker niet uitplukken!

Wil je nog meer informatie over laserontharing? Maak dan gerust een afspraak zodat we u verder kunnen inlichten.

Meest gestelde vragen

Hierna vindt je de meest gestelde vragen i.v.m. onze behandelingen/toestellen.

Laserontharing is een ontharingstechniek waarbij de laserkop een puls stuurt naar de haarwortel, door gebruik te maken van melanine. De hitte van de laser wordt door die melanine naar de haarwortel gebracht, met als resultaat vernietiging van het haarzakje. Door herhaaldelijk deze behandeling uit te voeren gaan de haartjes in de eerste instantie fijner worden en na een bepaald aantal behandelingen definitief uitvallen. 

Laserontharing is niet volledig pijnloos. Men voelt tijdens de behandeling de prikkels wel heel goed. De pijnsensatie is ook afhankelijk van de te behandelen zone en de pijngrens van de klant. Het is aangeraden om vooral bij de gevoelige zones een verdovende crème te gebruiken. 

Bij bepaalde ziekten/aandoeningen, zwangerschap en medicatiegebruik mag men geen laserontharing laten doen.

Na de zwangerschap/borstvoeding is het aangeraden om minimum 6 maanden te wachten met de opstart van de behandelingen wegens de hormonale disbalans.

Maak nu een afspraak!

Je kunt nu gemakkelijk zelf online een afspraak maken. Je boeking wordt meteen in ons reserveringssysteem verwerkt. Wij zijn uiteraard ook gewoon telefonisch of per e-mail te bereiken voor een afspraak.

Maak een Afspraak
Diodella Belgium laser clinic

Laat je nummer achter!

Onzeker? Kom dan langs voor een gratis testshot!

.
Diodella